Advies en voorlichting

Kunststof kozijnen kopen? Trap niet in deze 3 valkuilen!

Ben je van plan om nieuwe kozijnen aan te schaffen? Een verstandige keuze, maar let op! Er zijn enkele valkuilen waar je gemakkelijk in kunt stappen. In deze blog bespreken we de drie belangrijkste valkuilen die je moet vermijden bij het kopen van kunststof kozijnen. Wees goed voorbereid en voorkom onnodige kosten en teleurstellingen.

2 Minuten leestijd

March 22, 2024

1. Kunststof kozijnen zonder stelkozijnen

Het is belangrijk dat kunststof kozijnen altijd met stelkozijnen worden gemonteerd. Helaas leert onze ervaring dat niet alle bedrijven hiervoor kiezen. Het ontbreken van stelkozijnen kan leiden tot problemen op de lange termijn, zoals het scheef hangen van deuren en ramen, waardoor ze niet meer goed kunnen sluiten. Dit kan uiteindelijk leiden tot onnodige kosten. Stelkozijnen vormen de basis voor een goede montage van kunststof kozijnen. Ze zorgen voor een waterdichte en luchtdichte aansluiting op de muur, waardoor vochtproblemen worden voorkomen. Bij het kiezen van een leverancier is het daarom essentieel om te controleren of zij stelkozijnen gebruiken bij de montage van de kozijnen.

2. Zelf kunststof kozijnen plaatsen? Weet waar je aan begint

Ben je handig en overweeg je om zelf kunststof kozijnen te plaatsen? Zorg er dan voor dat je weet waar je aan begint. Het correct monteren van kozijnen vereist nauwkeurigheid en vakmanschap. Een foutieve montage kan resulteren in kozijnen die niet goed functioneren, wat ten koste gaat van de isolatie en veiligheid van je huis. Voordat je besluit om zelf kunststof kozijnen te plaatsen, is het verstandig om jezelf goed te informeren over het proces. Er zijn online handleidingen en video's beschikbaar die je kunnen helpen bij het begrijpen van de stappen die nodig zijn voor een correcte montage. Als je twijfelt over je eigen vaardigheden, is het altijd beter om een professional in te schakelen.

3. Klinkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo

Wees op je hoede als een offerte veel lager uitvalt dan andere offertes. In de wereld van kozijnen geldt vaak dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Laat je daarom goed informeren over de materialen en kwaliteit voordat je een beslissing maakt. Kies voor een betrouwbare leverancier die kwaliteit biedt tegen een eerlijke prijs. Het kopen van nieuwe kozijnen is een investering in je huis. Door op te letten voor deze valkuilen, kun je ervoor zorgen dat je kozijnen krijgt die lang meegaan en bijdragen aan het comfort en de waarde van je woning. Goedkope kozijnen kunnen op korte termijn kosten besparen, maar op lange termijn kunnen de kosten van reparaties en vervangingen veel hoger uitvallen. Investeer daarom in kwaliteit en betrouwbaarheid, zelfs als dit iets meer kost. Zo kun je nog vele jaren genieten van een comfortabel, energiezuinig en aantrekkelijk huis!

Vragen, twijfels of nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder. 

Meer nieuws

Subsidie
Mar 22

Ben je van plan om nieuwe kozijnen aan te schaffen? Een verstandige keuze, maar let op! Er zijn enkele valkuilen waar je gemakkelijk in kunt stappen. In deze blog bespreken we de drie belangrijkste valkuilen die je moet vermijden bij het kopen van kunststof kozijnen. Wees goed voorbereid en voorkom onnodige kosten en teleurstellingen.

Subsidie
Feb 13

Ben je op zoek naar manieren om de waarde van je huis te verhogen? Dan is investeren in isolatieglas een uitstekende keuze! Kunststof kozijnen met HR++ glas zijn momenteel populair in veel woningen, en dat is niet zonder reden. Deze combinatie biedt diverse aantrekkelijke voordelen. Maar waarom zijn ze zo waardevol? Lees meer in onze blog.

Subsidie
Dec 12

Overweeg je de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen en wil je weten of je in aanmerking komt voor de ISDE subsidie? We beantwoorden de meest gestelde vragen.

Offerte op maat ontvangen

Druk op onderstaande knop en ontvang vrijblijvend uw op maat gemaakte offerte

Offerte aanvragen
Offerte binnen 2 werkdagen
Volledig vrijblijvend